Asociatia Pro-Youth

Politici de Tineret in Romania

Scurt istoric

Asociatia Pro-Youth a fost infiintata in anul 2006, mind avand ca scop promovarea politicilor de tineret in Romania prin activitati specifice, thumb destinate tinerilor. Parcursul profesional al acesteia a fost construit pornind cu o fundatie extrem de solida si anume, primul raport cu privire la politicile de tineret din Romania prin perspectiva Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului, realizat prin mijloace proprii, impartial si apolitic, primit de secretarul general al Natiunilor Unite din acel moment, Kofi Annan, cu mesajul:

«Wow!!! This is really amazing, thank you very much to your contribution to WPAY […]»

Studiul care cuprinde in cele peste 250 de pagini o cronica a situatiei tinerilor din Romania si a politicilor implementate pentru imbunatatirea acesteia se regaseste integral pe site-ul Natiunilor Unite apasand aici.

Ceea ce a urmat, din pasiune si dedicatie pentru obiectivul general al Asociatiei, a fost primul forum international al tinerilor, World Youth Forum 2006, realizat in Romania. 96 de reprezentati ai 60 de ONG-uri din 22 de tari din Asia si Europa s-au reunit intr-o sesiune de lucru de 5 zile, la Bucuresti, pentru a contura directia in care politicile de tineret vor trebui sa se dezvolte, fiecare reprezentat asumandu-si pozitia prin semnarea primei declaratii universale a tinerilor, World Youth Declaration.

Contextul fiind stabilit, de mai bine de 7 ani, Asociatia Pro-Youth dezvolta proiecte orientate pentru imbunatatirea situatiei tinerilor din Romania si pentru apropierea acestora de setul de obiective stabilite la schimbarea mileniului.

Obiective principale

 1. Definirea clară a rolului si statutului tineretului în societate, a responsabilitatilor tinerilor față de societate și a societății față de tineri
 2. Promovarea implicării active a tineretului în societatea civilă și în actele decizionale ce țin de tineret
 3. Dezvoltarea unui sistem de beneficii culturale, educaționale, profesionale și economice pentru tineri
 4. Stimularea voluntariatului in randul tinerilor

Obiective secundare

 1. Identificarea periodica a nevoilor si aspiratiilor tinerilor in scopul asigurarii de sanse real, egale, fara discriminari, legate de rasa, religie sau sex
 2. Evaluarea periodica a politicilor de tineret din Romania in raport cu politicile de tineret adoptate la nivel international
 3. Facilitarea accesului la informatie pentru tineri, precum si o informare corecta si echidistanta a tinerilor
 4. Imbunatatilrea relatiei dintre autoritatile locale si nationale aferente tinerilor

Obiective tertiare

 1. Promovarea structurilor, serviciilor si programelor pentru tineri
 2. Stimularea participarii tinerilor la viata comunitatii
 3. Apararea drepturilor omului si in special a tinerilor
 4. Apararea si promovarea intereselor studentilor ca segment distinct

aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica noastră de confidențialitate.