Asociața Pro-Youth s-a înființat pentru dezvoltarea tinerilor din România. Pentru a atinge acest scop, acțiunile Pro-Youth au fost finanțate prin participarea la competiții de proiecte publice. Experiența de zece ani ne-a arătat lipsa de viziune a autorităților, incompetența și corupția majorității funcționarilor publici. Am avut timp să observăm că indiferent de bunăvoința liderilor luminați, sistemul nu poate fi curățat de vicii.
Puteți susține independența și performanța activităților Pro-Youth prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit datorat de companiile pe care le conduceți.
Statul pune la dispoziția contribuabililor articolul 25 din Codul Fiscal, legea numărul 227/2015. Prin intermediul acestuia, companiile plătitoare de impozit pe profit pot acorda sponsorizări fără costuri suplimentare, deductibile integral din impozitul pe profit. Limitele pentru deducerea integrală sunt 20% din impozitul pe profit datorat sau 5‰ din cifra de afaceri, oricare dintre valori este mai mică.
Folosind această facilitate fiscală puteți finanța proiectele și activitățile Pro-Youth în anul 2017. Cursurile de dezvoltare personală, cursurile de dobândire a abilităților practice, proiectele de cercetare și uneltele pe care le dezvoltăm pot beneficia direct de sprijinul vostru. Rezultatele proiectelor derulate vor fi sprijinite integral de eforturile și atenția noastre, fără grija birocrației. Subliniem acest lucru deoarece, în acest moment, fiecare zi de activități efectivă consumă alte trei pentru procedurile birocratice necesare.
Aveți posibilitatea să urmăriți cum banii din impozitele voastre sunt cheltuiți transparent, cu rezultate care vor fi urmărite direct și care pot produce imediat efecte în societate. Prin finanțarea Pro-Youth aveți acces garantat la rezultatele proiectelor și la folosirea tehnologiilor și uneltelor dezvoltate.
Beneficiile cheie pe care le obțineți prin finanțarea activităților Pro-Youth sunt:
- Acces la resursa umană pregătită prin intermediul proiectelor educative pe care le derulăm, atât în timpul cât și după finalul activităților: în 2016 peste 300 de tineri din Botoșani, Brașov, București, Giurgiu, Galați, Pitești și Vâlcea au participat la cursurile organizate de Pro-Youth.
- Acces la rezultatele proiectelor prin care dezvoltăm unelte și tehnologii: în 2016 am dezvoltat un micro-senzor compatibil biologic pentru pH, o cameră hiper-spectrală cu aplicații medicale, un simulator pentru procesul de vânzare și negociere din companii și un sistem de operare pentru mini-roboți autonomi.
- Acces la infrastructura online și know-how-ul Pro-Youth: în 2016, Pro-Youth deține 2 servere co-locate în Munchen prin care oferă servicii online pentru 5 parteneri. Know-how-ul nostru derivă din cele peste 40 de proiecte finanțate de la bugetul de stat, două proiecte strategice finanțate din fonduri europene, un proiect de cercetare științifică și trei proiecte finanțate de companii.
Proiectele pe care Pro-Youth le va desfășura în 2017 sunt prezentate în continuare. Anexat veți găsi contractul de sponsorizare. Puteți descărca aici un mic ghid actualizat al condițiilor fiscale pentru sponsorizări. Ne puteți contacta pentru detalii legate de colaborare la numărul de telefon 0735 659 097, adresa de email valentin.badea@pro-youth.ro, Valentin BADEA, sau pentru detalii contabile prin email contabilitate@pro-youth.ro, Expert Accounting Solutions.
Scurt istoric Pro-Youth
Asociația Pro-Youth este o organizație non-guvernamentală înființată în baza ordonanței nr. 26/2000, cu avizul Autorității Naționale pentru Tineret cu nr. 286 / 09.02.2005, având ca scop promovare prin activități specifice a politicilor de tineret în România. Primul proiect realizat de Pro-Youth a constat în studierea politicilor de tineret din România folosind instrumentul Programul Mondial de Acțiuni pentru Tineret al Națiunilor Unite. Proiectul a avut ca rezultat un raport al politicilor de tineret din România, primit de Kofi Annan, Secretarul General al ONU cu mesajul “Wow!!! This is really amazing, thank you very much to your contribution to WPAY”. Raportul este în continuare disponibil integral aici: https://goo.gl/aCc492.
Ca urmare a raportului, Pro-Youth a organizat primul Forum Internațional al Tinerilor, în vara anului 2006, adunând 96 de reprezentanți ai organizațiilor de tineret din 22 de țări din Asia și Europa, care în cadrul proiectului au adoptat Declarația Universală a Tinerilor pentru a stabili un cadru solid pentru viitoarele activități ale asociației.
Atenția activităților Pro-Youth s-a îndreptat către bunăstarea tinerilor prin educație și formare încă de la început. Astfel, Pro-Youth organizează sesiuni anuale de pregătire și formare a tinerilor, care în ultimii ani au adunat în medie 700 de persoane anual, acoperind câteva dintre orașele importante din România. Scopul activităților educaționale anuale variază cu contextul economic și social, de la cetățenie europeană la managementul propriului start-up, plecând de la cercetări sociologice care evidențiază problemele cu care se confruntă tinerii.
Cum Pro-Youth crede în managementul și educația bazate pe exemple, se implică de asemenea în proiecte prin care își lărgește spectrul de experiențe, cum ar fi:
- energie regenerabilă – fiind un partener al Centrului de Cercetare 3NanoSAE al Universității din București, încurajează studenții să dezvolte proiecte prin care să monitorizeze și să îmbunătățească mediul înconjurător,
- integrarea pe piața muncii – în calitate de partener al Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București și a Consiliului Local Vălenii de Munte, a demarat o întreprindere socială specializată în producția de derivați din miere fără aditivi alimentari care are în prezent șase angajați,
- cultură – Pro-Youth sprijină activ un grup informal de tineri artiști în producția piesei de teatru independente ”Feisbuc”.
Prin activitatea pe care o desfășoară și pe baza experienței acumulate Pro-Youth este membră cu drepturi depline în Consiliul Național pentru Probleme de Tineret și în Comitetul de Coordonare și Monitorizare al Acordului de Parteneriat cu Uniunea Europeană, 2014 – 2020.
Activități derulate în 2016
Dacă pe parcursul anului 2015, echipa Pro-Youth și-a dedicat energia aproape în totalitate gestionării proiectelor ”VALORificarea oportunităților de inserție pe piața muncii pentru grupurile vulnerabile, prin integrarea în Întreprinderi Sociale VALORIS”, ID 144616 și ”Sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru participarea pe piata muncii prin SC PALACE DUMBRAVA SRL”, ID 143076, în 2016 am revenit la activitățile noastre uzuale.
Activități Educaționale
Seria de proiecte ”Cum să accesezi fonduri europene” desfășurată în Brașov, Botoșani, București, Galați, Giurgiu, Pitești și Vâlcea, între 15 iulie și 30 octombrie 2016, prin intermediul cărora Pro-Youth reușit să îmbunătățească modul în care abilitățile corespunzătoare accesării fondurilor europene sunt asimilate de către tineri în cadrul programelor de formare. În cadrul acestor proiecte au participat 126 de tineri.
Conferințele ”Cum am accesat fonduri europene” desfășurate în București, la Institutul Cervantes desfășurate în perioada 15 august – 22 octombrie 2016. Experiența Pro-Youth a scos la iveală lacunele existente în programele de formare profesională și relevanța redusă a experienței din poziția de expert în cadrul proiectelor cu privire la managementul general al unui proiect. Prin intermediul proiectului, Pro-Youth a reușit să pună față în față cu provocările pe care le-am depășit în implementarea proiectului, 320 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani.
Grupa de Excelență în Managementul de Proiect, desfășurată la Institutul Cervantes din București, între 5 septembrie și 17 octombrie 2016, prin care am format 45 de tineri în domeniul Managementului Proiectelor. Cei 45 de tineri au participat la o competiție simulată de proiecte pentru însușirea abilităților practice, depunerea proiectelor făcându-se online, simulând competițiile reale, în timp ce evaluarea a fost realizată de către nucleul echipei Pro-Youth, punând la dispoziția participanților o fișă de evaluare detaliată.
Dezvoltare de Tehnologii
Microsenzor compatibil biologic de pH: prin intermediul acestui proiect, echipa Pro-Youth a proiectat și realizat cu ajutorul Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Microtehnologie un senzor de tip ISFET miniatural, de numai 1.1 x 2.5mm, prin tehnologie MOS, care înglobează electrozii de referință, biocompatibil, pentru determinarea pH-ului în interiorul organismelor vii. Drepturile de folosință neexclusive au fost acordate Centrului de Cercetare 3NanoSAE al Universității din București.
Cameră hiperspectrală cu aplicații medicale: Pro-Youth a implementat prin intermediul acestui proiect un sistem complex de analiză a probelor biologice fără contact, utilizând o cameră hiperspectrală de construcție proprie în conjuncție cu un algoritm proprietar care utilizează inteligența artificială pentru determinarea compoziției chimice a preparatelor. Drepturile de folosință exclusive au fost acordate Revolve Pharma SRL.
Sistem de simulare al procesului de vânzare și negociere în companii: Pornind de la nevoi identificate în piață, echipa Pro-Youth a dezvoltat cu sprijinul Diagma SRL o aplicație informatică de tip simulare, care poate fi utilizată ca suport pentru cursurile pentru manageri de vânzări și achiziții din companii. Aplicația permite interacțiunea directă cu membrii echipei unei companii virtuale, dar și negocierea parametrilor ofertelor cu un interlocutor inteligent. Drepturile de folosință exclusive au fost acordate Diagma SRL.
Sistem de operare pentru mini-roboți autonomi este un primul pas al unui proiect de lungă durată al Pro-Youth prin care aceasta dorește realizarea unor dispozitive autonome inteligente cu aplicații în domeniul monitorizării mediului înconjurător. În acest moment, drepturile de folosință nu au fost înstrăinate.
Planuri pentru 2017
Ne-am propus ca 2017 să continuăm activitățile derulate pe parcursul anului care se închieie în curând. Ne vom îndrepta atenția către educația antreprenorială și dezvoltarea unui joc interactiv care să devină o unealtă indispensabilă în dezvoltarea viitorilor antreprenori, în timp ce, în ceea ce privește tehnologiile dezvoltate, ne vom îndrepta către extinderea biosenzorilor și construcția unei drone subacvatice autonome.
Activități Educaționale
Atenția Pro-Youth pentru anul 2017 se va îndrepta către antreprenoriat. Folosind experiența aplicațiilor informatice dezvoltate anterior, ne dorim integrarea acestora într-un simulator de tip joc de strategie în care participanții la curs vor putea să demareze și să gestioneze o afacere pe perioada cursului. Afacerile vor fi diverse, acționând pe piețe comune, concurențiale, în care atât statul cât și angajații vor avea roluri active, pentru a deprinde tinerii participanți cu mediul de afaceri din România. Prin intermediul acestui proiect ne dorim să creștem gradul de auto-ocupare al tinerilor, dar și calitatea lor pe piața muncii. În acest moment, proiectul se află în stadiul definirii mecanicii jocului.
Dezvoltare de Tehnologii
Pornind de la sistemul de operare pentru mini-roboți, ne dorim să dezvoltăm o dronă subacvatică autonomă, care să permită monitorizarea condițiilor de mediu dintr-o arie hidrografică bine definită pentru o perioadă de timp de cel puțin un an. Dacă măsurarea punctuală a parametrilor de calitate a apei este o problemă relativ simplă, monitorizarea acestora pentru o perioadă îndelungată pe o suprafață întinsă întâmpină probleme complexe, de la modul de gestionare al energiei unei astfel de drone, la interacțiunea acesteia cu biotopul și factorii antropici. În acest moment, proiectul se află în procesul de proiectare al exoscheletului dronei.
În continuarea proiectului prin care am realizat micro-senzorul biocompatibil de pH bazat pe tehnologie ISFET, ne dorim ca în 2017 să extindem capacitatea acestuia de detecție a speciilor ionice către monitorizarea acțiunii diferitelor enzime. Enzimele sunt catalizatori biologici specifici metabolismului celular, care permit identificarea patogenilor în fluidele biologice. Ne dorim realizarea unor dispozitive miniaturale, cu costuri mici, care să permită analizarea rapidă a stării de sănătate a unui individ, urmărind între 9 și 25 de markeri enzimatici simultan. În acest moment, proiectul se află în procesul de pregătire al testării primelor modele de senzori enzimatici relizați.
Pentru a veni în ajutorul tinerilor antreprenori și manageri de proiect, Pro-Youth pregătește lansarea platformei Project Management Information System (PMIS), care să pună la dispoziția beneficiarilor un set de unelte necesare în managementul propriilor afaceri sau al proiectelor implementate. Platforma on-line este dezvoltată în parteneriat cu Core Security Advisers SRL și este în acest moment în faza de implementare a interfeței cu utilizatorii, nucleul aplicației și modulele de bază fiind realizate. Modulele inițiale disponibile în prima variantă destinată publicului vor fi: modul de gestionare a producției, modul de gestionare al echipei, modul de gestionare al proiectelor, modul de facturare, modul de e-commerce și modul de gestionare al clienților. Platforma PMIS este pregătită pentru lansare în versiunea beta pentru 28 februarie 2017.
Echipa Pro-Youth
Suntem o echipă de tineri. Ne dorim să punem experiența dobândită în slujba societății civile prin obținerea de rezultate concrete în domeniile care ne pasionează. Fie că e vorba de educație, tehnologie, comunicare, management de proiect sau relații cu publicul, încercăm să dăm tot ce avem mai bun.