Atelierul de Management de Proiect

Proiect co-finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Concursul Național de Proiecte Studențești 2017

 

Asociația Pro-Youth are un rol activ în educarea tinerilor folosindu-și experiența organizațională. Prin programul educației informale de excelență, pornit anul trecut valorificând experienței accesării de fonduri UE, Pro-Youth abordează acum problema managementului de proiect în rândul studenţilor din România: rata scăzută de inserţie pe piaţa muncii, necorelarea cunoştinţelor obţinute pe cale formală cu activitatea practică de la locul de muncă, lipsa bazei teoretice care duce la eșec, nemaiputând avea un loc de muncă stabil.

În conformitate cu Studiul asupra Impactului Educației Non-Formale Asupra Șanselor de Angajare ale Tinerilor, competențele cele mai cerute de angajatori sunt: comunicarea, organizarea, planificarea și luarea deciziilor, competențe ce se doresc a fi dezvoltate prin intermediul acestui proiect.

“Atelierul de management de proiect”, proiect co-finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului, are ca scop facilitarea accesului studenților la programele de educație non – formală prin instruirea acestora, intensiv, valorificând experiența membrilor și voluntarilor asociației. Studenţii își vor dezvolta abilitățile de project management prin activități practice acestea fiind completate de un modul în domeniul de achiziții publice. În același timp își vor completa cunoștințele teoretice și vor interacționa atât între ei, cât și cu facilitatorii. Gradul de absorbție și fixare al cunoștințelor va fi îmbunătățit.

Numărul de locuri disponibile este de 60.  Selecția participanților se face pe bază de CV. Prioritatea la selecție e influențată de următorii factori:

  • Evaluarea inițială: formularul de înscriere are câteva câmpuri care au fost introduse și cuprind întrebări legate de management de proiect  și acihziții. Prioritate la înscriere vor avea cei cu un nivel mai scăzut de cunoștințe.
  • Activitatea: prin activitate înțelegem implicarea în structuri asociative, internship-uri, programe de formare, proiecte sau alte activități care dovedesc dorința de dezvoltare. Cu cât activitatea e mai numeroasă, cu atât prioritatea la selecție e mai mare.
  • Vârsta: cu cât vârsta e mai mică, cu atât prioritatea la selecție e mai mare. Ne adresăm tinerilor și dorim să le oferim o șansă atunci când încă mai au energia și entuziasmul necesar abordării oricărei probleme.

    aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica noastră de confidențialitate.