Evenimente / Proiecte

Evenimente si proiecte realizate de Pro-Youth pana in prezent.

Romanian Youth Report

noiembrie 2005 – iunie 2006

Raportul de cercetare si evaluarea a politicilor de tineret din România (Romanian Youth Report) este un proiect care a evaluat obiectiv ceea ce s-a făcut sau nu în ceea ce privește implementarea politicilor de tineret în România, atât din perspectiva Guvernului cat si a implicării tinerilor și a asociațiilor de tineret în vederea implementării politicilor de tineret. Acest raport de cercetare și evaluarea politicilor de tineret din România, este un proiect ce a evaluat toate domeniile de interes pentru tineri, în ceea ce privește politicile de tineret din România. Varianta completă a studiului o puteți găsi pe siteul ONU la adresa: http://www.un.org/esa/socdev/unyin/documents/wpaysubmissions/romania.pdf (EN).

World Youth Forum

august 2006

Conferința internațională de tineret ce a adus la un loc 140 de tineri din peste 35 de țări din întreaga lume. Acest eveniment a fost organizat cu ocazia serbării Zilei Mondiale a Tineretului iar temele specifice au fost cele ale politicilor de tineret. Evenimentul s-a desfășurat pe durata a 5 zile și a inclus workshop-uri, seminarii, sesiuni plenare și studii de caz din țările participanților. Concluziile au fost redactate într-un document denumit generic ”World Youth Declaration”, semnat de către toți participanții și înaintat Secretariatului General al ONU.

Concurs de Eseuri

mai 2007

Cu ocazia Zilei Europene a Tinerilor, Pro-Youth în parteneriat cu Agenția pentru Sprijinirea Studenților a lansat concurs de eseuri, pe teme specifice tinerilor. Temele propuse au fost: 1. Cum vad eu România peste 10 ani (72 eseuri primite) 2. De ce merita sa trăiești in România? (82 Eseuri primite ) 3. De ce sunt tinerii resursa cea mai de preț a unei tari? (64 Eseuri primite) Premiul oferit câștigătorilor: Trei tabare gratuite (7 zile) la mare sau la munte in perioada vacantei de vara pentru eseul câștigător pe fiecare din teme. 4.

Seminar Politici de Tineret

iulie 2007

Campania “Stop Saraciei”

septembrie 2007

E-Practica

august – noiembrie 2008

Realizarea portalului de practica pentru studenti e-practica.eu a aparut ca reactie la slaba comunicare dintre studenti interesati in desfasurarea unui stagiu de practica si firme si institutii in masura sa ofere acest stagiu. Astfel, grupul tinta al acestui proiect este reprezentat de catre studentii dornici sa se perfectioneze. Acestia vor beneficia de pe urma proiectului indiferent de ciclul de studii urmat (licenta, master, doctorat) si de varsta, sex, apartenenta religioasa sau etnica.

Ghidul studentului antreprenor online

iulie – decembrie 2009

Ghidul studentului antreprenor on-line își propune creșterea potențialului antreprenorial on-line la nivelul studenților prin dezvoltarea culturii antreprenoriale și îmbunătățirea competitivității și adaptabilității potențialilor antreprenori. Proiectul este adresat studenților care urmează cursuri la nivel de licență, masterat sau doctorat, indiferent de vârstă, sex, religie, etnie sau categorie socială și care sunt interesați să pornească o activitate de antreprenoriat on-line. Pentru a veni în ajutorul lor, proiectul va avea ca activitate principală elaborarea și distribuirea unui ghid cu sfaturi și informații orientative legate de acest domeniu. De asemenea, se va realiza și un portal care va conține informațiile din ghid, dar va oferi posibilitatea studenților să-și exprime propriile păreri și să-și împărtășească experiențele legate de demararea unei afaceri on-line. Promovarea ghidului și a portalului se va face în facultățile și în campusurile studențești acoperite de partenerii proiectului.

PhyMaCS

ianuarie – octombrie 2009

Platformă online pentru sprijinirea activității de cercetare a studenților din domeniile Fizică, Matematică și Informatică, la nivel european. Proiectul se desfășoară în colaborare cu Universitatea din Zagreb, Universitatea din București, Centrul de Cercetare 3Nano-SAE și Societatea Fizicienilor Croați.

YouthNet

iunie – octombrie 2010

YouthNet este o platformă on-line de tip ”open” pentru generarea și promovarea politicilor de tineret de către și respectiv, în rândul tinerilor. YouthNet va funcționa ca mediu de lucru activ pentru tinerii/ organizațiile de tineret dornice să se implice în conceperea politicilor de tineret, punând la dispoziție entităților participante instrumente pentru un schimb de know-how viabil și eficient. Modelul folosit este cel utilizat deja de comunitățile ”open” – exemplul cel mai important fiind wikipedia – care se bucură de un succes real în rândul tinerilor și care stimuleaza interacțiunile între participanți și schimbul democratic de idei.

Curs TOT

iunie – octombrie 2010

Proiectul dă posibilitatea participanților să deprindă și să-și formeze sau să exerseze abilități în pregătirea formării, efectuarea formării, evaluarea nevoilor de formare, proiectarea și realizarea programelor de formare. La sfârșitul cursului participanții vor beneficia de certificat de participare. Totodată tinerii formați vor avea posibilitatea mai ușor să se integreze pe piața forței de muncă. Trainingul de formatori este unul foarte dorit de tineri, dovadă stând numărul mare de tineri care solicită participarea la acest curs.

aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica noastră de confidențialitate.