Oportunități Rurale Pro-Youth
Proiect co-finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Concursul Național de Proiecte de Tineret 2017Activitățile Pro-Youth s-au îndreptat către bunăstarea tinerilor prin educație și formare. Facem acest lucru în fiecare an prin proiectele pe care vi le adresăm vouă, tinerilor. Proiecte educaționale care încearcă să iasă din tiparul cursurilor obișnuite pentru tineri. Ne ferim să vorbim din cărți și să aducem în fața voastră oameni a căror experiență se regăsește numai în CV-ul îngrijit. Am observat că aveți nevoie de o viziune extinsă, reală, care să cuprindă pe lângă lucrurile frumoase, pe care le auziți la orice seminar, workshop sau conferință și lucrurile ascunse privirii, dar care fac lumea să se învârtă.
Am experimentat acest concept de transparență totală anul trecut, prin Grupa de Excelență în Management de Proiect. Ați văzut părțile bune și părțile rele, vârful și baza aisbergului managementului de proiect. În acest an, urmând linia descrisă de politicieni prin inițierea unei multitudini de programe start-up, ne îndreptăm atenția asupra antreprenoriatului.
La început de toamnă, între 20 și 25 octombrie, în Bușteni, la Vila Șoimul, te invităm să iei parte la Grupa de Excelență în Antreprenoriat în cadrul proiectului Oportunități Rurale Pro-Youth.
Singura condiție pentru a participa este să ai între 18 și 35 de ani, să provii din mediul rural (fie pentru că te-ai născut, fie că acolo ai domiciliul) și să știi că vei avea cel puțin la fel de mult succes ca Sophia Amoruso (Nasty Girl), Cher Wang (HTC) sau Arianna Huffington (The Huffington Post).
Cursul va cuprinde:
- Noțiuni de management financiar: cum și de unde vin banii, ce poți face cu ei, ce nu ar trebui să faci cu ei și cum îi urmărești în contabilitate. Vom vorbi despre profit, pierdere, bilanț și balanță, numerar, active, pasive, dar și surse de finanțare.
- Noțiuni de marketing: cum și de unde vin clienții, ce poți face cu ei, ce nu ar trebui să faci cu ei. Cu urmăritul lor se ocupă alte structuri =). Vom vorbi despre strategii: de piață, de produs, de preț, despre promovare și plasare.
- Noțiuni de vânzări: cum închizi. Vom vorbi despre modul în care convertești un potențial client în cumpărător.
- Noțiuni de producție și resurse umane: cum și de unde vine ceea ce vinzi, cine se ocupă și cum ajung în proprietatea clientului. Vom vorbi despre stocuri și furnizori, despre etapele producției, despre SCRUM, despre selecție, recrutare și inducție, despre motivare.
- Noțiuni despre relația cu autoritățile: ce înseamnă un control de la ANAF, care sunt și cum trebuie să arate documentele justificative, ce presupune să fii antreprenor din punct de vedere al obligațiilor legale.
Dacă participi la curs, vei primi:
- Cazare și pensiune completă la Vila Șoimul, pentru 5 nopți;
- Decontarea transportului cu trenul, dus-întors către Bușteni;
- Kitul de supraviețuire în școală, care cuprinde: rucsac, poncho pentru ploaie (sperăm să nu fie nevoie de el), tricou, hanorac, mapă cu materiale.
Dacă totuși ți se pare plictisitor, am mai pregătit:
- Simulare antreprenorială în care vei concura împotriva celorlalți participanți pentru a acapara piața Oportunităților Rurale Pro-Youth;
- Activități recreative: vânătoare de comori, scavenger hunt, petrecere de final.
Numărul de locuri disponibile este de 40. Selecția participanților se face pe bază de CV. Prioritatea la selecție e influențată de următorii factori:
- Profilul psihologic: formularul de înscriere are câteva câmpuri care au fost introduse și vor fi analizate de un psiholog. Cu cât profilul psihologic este mai apropiat de cel al unui antreprenor, cu atât prioritatea la selecție va crește.
- Activitatea: prin activitate înțelegem implicarea în structuri asociative, internship-uri, programe de formare, proiecte sau alte activități care dovedesc dorința de dezvoltare. Cu cât activitatea e mai numeroasă, cu atât prioritatea la selecție e mai mare.
- Vârsta: cu cât vârsta e mai mică, cu atât prioritatea la selecție e mai mare. Ne adresăm tinerilor și dorim să le oferim o șansă atunci când încă mai au energia și entuziasmul necesar abordării oricărei probleme.
ATENȚIE! Proiectul este destinat exclusiv persoanelor născute sau cu domiciliul în mediul rural!
Vila Șoimul, Bușteni
Vila Șoimul, Bușteni, Str. Mihai Eminescu, Nr. 16, Bușteni, Prahova
Întrebări frecvente:
Vreau să particip! Care e termenul limită de înscriere?
Vom lua în considerare înscrierile realizate până duminică, 15 octombrie 2017, ora 23:59, inclusiv.
Vreau să particip! Care sunt condițiile pentru înscriere?
Proiectele sunt destinate tinerilor, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, așa cum sunt definiți în documentele oficiale ale Ministerului Tineretului și Sportului, cu proveniența din mediul rural (născut, sau având domiciliul).
Care sunt criteriile de selecție?
În primul rând să trimiți un CV în format Europass. Urmează o formulă prin care fiecare dintre voi, cei care vă înscrieți, primește un scor pe baza căruia realizăm selecția:
SCOR = (43 – VÂRSTA) + 25 x (EXPERIENȚĂ / MAX_EXPERIENȚĂ) + 50 x (PROFIL / MAX_PROFIL)
SCOR = scorul obtinut, dupa care se vor clasa participantii în ordine descrescatoare;
VÂRSTA = vârsta candidatilor, în ani împliniti;
EXPERIENȚĂ = experiența se calculează cumulativ și reprezintă suma anilor de experiență în ONG împreună cu numărul de proiecte în care candidatul/a a activat. Spre exemplu, dacă Ionuț Popescu a activat 2 ani în cadrul unui ONG și a participat la 3 proiecte în cadrul ONG-ului și la 2 proiecte în afara acestuia, scorul pentru experiență este 2 + 3 + 2 = 7;
PROFIL = folosind cele patru întrebări suplimentare din formularul de înscriere și modul în care a fost redactat CV-ul, participanții vor primi un scor cuprins între 0 și 10 din partea psihologului nostru voluntar;
MAX_PROFIL = maximum scorului de PROFIL identificat printre candidați, în cazul în care este 0, termenul corespunzător din scor va fi ignorat (profilul psihologic devine irelevant).
În caz de egalitate a scorului, va fi preferat candidatul cu vârsta mai mică, în conformitate cu principiul intervenției timpurii (m) din ”Strategiei Nationale în Domeniul Politicii de Tineret 2015-2020”.