Pro-Youth / 2018

În fiecare an devenim mai buni, distilând cu efort considerabil eșecul pentru a obține experiență, aportul nostru real la propriul capital. Încă de la înființare, unul dintre obiectivele principale Pro-Youth a fost diseminarea experienței acumulate de membri și voluntari: fie că au fost proiecte de tineret, proiecte europene sau tentative antreprenoriale. Anul trecut a fost generos în lecții învățate, derivate din start-up-ul high-tech în care Pro-Youth a fost partener ca parte a unui cluster de inovare. Pe scurt, am pornit de la provocările unui business centrat pe producția de echipamente și software high-tech, ne-am întâlnit cu o finanțare nerambursabilă UE cu puțin peste 1 milion de euro, mai multe pitch-uri către investitori, totul presărat din plin cu incompetența autorităților, culminând cu resemnarea în fața unui sistem încă ne-pregătit pentru antreprenoriat.

Ce putem garanta este că pentru voi, viitorii beneficiari ai activităților Pro-Youth, 2018 va fi un an cu o perspectivă nouă, povești interesante și evenimente în care vom continua să prezentăm realitatea, chiar dacă nu e întotdeauna despre tineri frumoși și liberi.

Cele trei proiecte de care ne vom ocupa pe parcursul acestui an sunt: Studiu Privind Situația Tinerilor din România, Școala de Antreprenori Pro-Youth 2018 și Program de Testare Vocațională.

Studiul Privind Situația Tinerilor din România

Pe parcursul ultimilor ani de activitate, în cadrul activităților Pro-Youth am colectat date prin intermediul unui chestionar cu privire la aspectele considerate importante pentru tineri, din perspectiva Organizației Națiunilor Unite. În 2018 ne dorim să centralizăm și să rafinăm rezultate acestor chestionare, într-un raport care să prezinte situația reală a tinerilor din România, care spre deosebire de rapoartele ministeriale, nu va fi influențat politic și nici nu va urmări specific confirmarea politicilor de guvernare ale vreunui partid.

Școala de Antreprenori Pro-Youth 2018

După experimentele de anul trecut cu primele tabere de antreprenoriat Pro-Youth, în 2018 am hotărât să continuăm acest tip de proiect, cu câteva mici modificări. În primul rând, vom organiza o singură tabără, la mare. În al doilea rând, vom extinde durata programului la 10 (zece) zile simulărilor mai complexe de business, dar și a petrecerilor. Nu în ultimul rând, poate cel mai important, programul taberei Pro-Youth se va baza pe experiența start-up-ului high-tech de anul trecut, conținând atât o componentă de formare antreprenorială, cât și, în premieră pentru noi, una tehnică.

Program de Testare Vocațională

Cu sprijinul sponsorilor Pro-Youth, urmărim valorificarea practică activele rămase în urma start-up-ului de anul trecut, cum altfel, decât dezvoltând un sistem pe care sperăm să-l standardizăm, în vedere testării vocaționale a tinerilor. Urmărim prin acest proiect realizarea unui test psihologic calibrat pe populația tânără a României în vederea stabilirii potențialului capitalului uman și a capacității și valorilor individuale. Vom folosi pentru atingerea acestui scop motorul de Inteligență Artificială dezvoltat în cadrul clusterului de inovare Pro-Youth, împreună cu Core Security Advisers.

aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica noastră de confidențialitate.