Ce am învățat din accesarea fondurilor UE?

Seminar Gratuit. Finanțat din fonduri proprii.

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la experiența implementării unui proiect finanțat prin fonduri structurale europene, primul lucru care îmi vine în minte este să împărtășesc tuturor doritorilor experiența prin care am trecut, cu bune și cu rele. Asta deoarece, perspectiva pe care un beneficiar (respectiv partener) o are este cu totul alta decât cea a unui expert. Și sunt puțini beneficiari care împărtășesc această experiență, în primul rând pentru că pentru mulți este o experiență amară, de care nu-și vor aminti cu plăcere.

Scopul seminarului este acela de a familiariza tinerii doritori să utilizeze acest mecanism de sprijin financiar cu procesele interne ale unui beneficiar (respectiv partener), cu problemele și oportunitățile pe care le va întâmpina, învățând din greșelile pe care noi, Asociația Pro-Youth le-am făcut și analizând cu atenție lucrurile bune care s-au întâmplat. Știm că ești o persoană ocupată și îți dorești să participi, așa că seminarul este seara, începând cu ora 1800. În același timp, am structurat informația de care dispunem în trei ediții:

 1. 25 Februarie 2016, 18:00 – 20:00 / Ce am învățat din accesarea fondurilor UE pentru pregătirea proiectului?
  – Cu informații privitoare la condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim, planificarea financiară inițială, parteneriatele de care am avut nevoie, resursa umană etc.
 2. 03 Martie 2016, 18:00 – 20:00 / Ce am învățat din accesarea fondurilor UE că face un manager de proiect?
  – Cu informații privitoare la implementarea activităților, monitorizarea și raportarea internă a acestora, managementul documentelor, planul de activități, achizițiile din proiect etc.
 3. 10 Martie 2016, 18:00 – 20:00 / Ce am învățat din accesarea fondurilor UE pentru raportarea activităților?
  – Cu informații privitoare la rapoartele și anexele necesare cererilor de plată, de rambursare și de lichidare, multe informații contabile fără de care nu am fi supraviețuit etc.

Participarea la oricare dintre cele trei ediții este gratuită. Puteți participa la una, două sau toate trei dintre edițiile de mai sus. În continuare, formularul de înscriere cu care v-am obișnuit. Vor avea prioritate tinerii, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Lista participanților selectați va fi publicată pe 19 februarie 2016.

  Înscrieți-vă cu atenție! Numărul de locuri este limitat! Locul de desfășurare este:

  • Sala 1, Bd. Iuliu Maniu, Nr. 7, Corp A, Scara 2, Etaj 2, Sector 6, București

  Cotroceni Business Center

  Sala 1: Bd. Iuliu Maniu, Nr. 7, Corp A, Sc. 2, Et. 2, Asociația Pro-Youth, Sector 6, București

   

   

  aceast sait folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența ta, ca vizitator. în același scop, acest sait utilizează modulul Facebook pentru integrarea cu rețeaua lor socială. poți accesa aici politica noastră de confidențialitate.